ورود/عضویت سبد خرید  
آلرژی و طب سنتی

طب سنتی و آلرژی . . .

ALLERGY

آیا طب سنتی می تواند آلرژی یا حساسیت را درمان کند؟

اینکه طب سنتی بتواند آلرژی یا حساسیت را درمان کند بحثی است که حرف و حدیث درباره آن بسیار است. در کتب طب سنتی مطالبی در خصوص درمان قطعی حساسیت یا آلرژی وجود ندارد اما متخصصان این حوزه برخی راهکارها را جهت کنترل یا کمرنگ تر کردن علائم حساسیت زا ارائه کرده اند.

مزاج و رابطه آن با آلرژی:

اصول طب سنتی بر پایه مزاج سنجی است. این طب اعتقاد دارد تمامی انسان ها را می توان در 4 دسته از نظر طبیعت و مزاج تقسیم کرد.

  • مزاج سرد و گرم
  • مزاج سرد و تر
  • مزاج گرم و خشک
  • مزاج گرم و تر

پس از تشخیص مزاج، سپس طب سنتی برای دچار نشدن به علائم حساسیت توصیه هایی را ارائه می کند. برای مثال افرادی که دارای طبیعت خشک هستند بیشتر دچار حساسیت فصلی می شوند. این افراد باید در فصول حساسیت زا، از خوردن ادویه جات و غذاهایی با طبیعت گرم پرهیز کرده و بیشتر سبزیجات، سبوس گندم، خاکشیر و مواردی از این دست مصرف کنند. برای تشخیص مزاج خود و اینکه چه چیزهایی برای کم کردن علائم حساسیت طبعتان مفید است به متخصص طب سنتی مراجعه کنید.

در طب سنتی بررسی های بسیاری بر روی ارزش گیاهان شده است. ذیلا برخی از گیاهانی که در طب سنتی جهت تقویت سیستم ایمنی نسبت به حساسیت و همچنین کمرنگ کردن علائم حساسیت زا معرفی شده اند را بررسی خواهیم کرد.

چای سبز تقویت کننده سیستم ایمنی نسبت به آلرژی:

چای سبز به دلیل اینکه سرشار از ویتامین C است می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن را در مقابل بیماری های مختلف و به خصوص بیماری های فصلی ایمن کند. ترکیبات موجود در چای سبز همچنین می تواند باعث آرامش و کم شدن استرس شود که به نوبه خود می تواند موجب کاهش تأثیرات عوامل حساسیت زا شود.

پرتقال یک آنتی هیستامین طبیعی:

مصرف روزانه یک عدد پرتقال در صبح به علت دارا بودن ویتامین C فراوان یک آنتی‌هیستامین طبیعی محسوب شده و بدن را در مقابل آلرژی مقاوم می‌کند.

بادرنجبویه گیاه آرامبخش برای کاهش اثرات آلرژی:

یکی از این گیاهان، بادرنجبویه است که از واژه‌ای یونانی به معنای زنبور گرفته شده است. این گیاه دارای اسانس تند و لیمویی است که سیترال نام دارد و در صنعت عطرسازی کاربرد دارد. این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می‌کند و به همین دلیل آرامبخش بوده و تحریکات حساسیتی را کاهش می‌دهد.

عسل قدرتمند کننده موثر سیستم ایمنی در مقابل آلرژی:

عسل نیز یکی دیگر از موارد مفید برای درمان حساسیت است. سعی کنید عسل را از مقدار کم شروع کنید و هر روز مصرف آن را بیشتر کنید. هرچند عسل برای برخی حساسیت زاست اما برای افرادی که هنوز به عسل حساسیت پیدا نکرده اند این ماده می تواند مقاومت آنها را در مقابل انواع حساسیت ها بیشتر کند.

بابونه تقویت کننده دستگاه گوارشی برای مبارزه با آلرژی:

یکی دیگر از سبزیجات مفید، بابونه است که یکی از مؤثرترین داروها در ترکیبات گیاهان دارویی برای درمان آلرژی است و برای دل درد، نفخ شکم و سیستم گوارشی نیز مفید است. طب سنتی اعتقاد دارد که بابونه دارای طبیعتی گرم و خشک است و دارای ماده ضدحساسیت طبیعی بوده و در نوسازی گلبول‌های سفید خون نقش دارد. بابونه دوست کبد است و مزاج را تعادل می‌بخشد، خون را صاف می‌کند و انسداد مجاری طحال را برطرف می‌کند. زنان حامله، افراد دارای فشار خون و مشکلات قلبی باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند. همچنین مصرف همزمان آن با گردو، پسته و چای توصیه نمی‌شود.

برخی دیگر از گیاهانی که در طب سنتی به آنها جهت رفع حساسیت اشاره شده است:

زنجفیل، پیاز، سیر، فلفل سیاه و قرمز در پیشگیری از بروز حساسیت مؤثر هستند، چون این مواد غذایی سبب ترشح آنتی‌بادی «ایمونوگلوبولین» می‌گردند و مانع بروز واکنش‌های حساسیت‌ در فرد می‌شوند. از موارد مفید دیگر می‌توان به نارنج، انگور، شاه‌تره و سیاهدانه اشاره نمود.

پاکسازی بدن و جلوگیری از علائم حساسیت:

یکی از اصلی ترین اقداماتی که طب سنتی جهت کنترل آلرژی پیشنهاد می کند پاکسازی بدن است. بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره در زمان آغاز بهار طبی، یعنی روزهای پایانی زمستان و روزهای نخست فروردین ماه است که آب و هوا بهاری می‌شود و اندام‌های هدف در پاکسازی بهاره، کبد، کلیه‌ها و روده‌ها هستند.

خوراکی هایی که طب سنتی برای بهبود علائم حساسیت در فصل بهار پیشنهاد می کند:

  • مصرف بیشتر خوراکی های ملین مثل آش جهت دفع سموم بدن
  • مصرف بیشتر برخی حبوبات مانند ماش، نخود فرنگی و جو
  • پرهیز از مصرف نوشیدنی های گرمی بخش یا بسیار سردی بخش مانند انواع شربت های شیرین، شیر یا دوغ زیاد
  • پرهیز از خوردن انواع شیرینی، کیک و خامه زیاد
  • کم کردن مصرف انواع گوشت به خصوص گوشت های پیر و مانده
  • پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، پرهیز از پرخوری، بر هم خوری و با هم خوری
  • کاهش مصرف خوراکی‌های تلخ و تند و شور و تیز که همگی مزاج گرم دارند مانند آجیل‌های شور، تخمه، گردو و دیگر مغزها

تأیید شده توسط دکتر وین


مرکز مشاوره تخصصی کیاوین

مطالب مرتبط

چطور تشخیص دهیم سرما خوردیم یا آلرژی داریم؟

یاد بگیرید که تشخیص دهید که سرما خورده اید و یا نسبت به چیزی آلرژی دارید و بعد به صورت طبیعی نشانه هایش را درمان کنید ...

سیب زمینی دو آتیشه ...

با دستور غذایی خاص این نشاسته سرسخت اما خوش مزه، عضله سازی کنید و متابولیسم و سوخت و ساز بدنتان را بالا ببرید...

10 غذایی که با ریزش مو مبارزه می کند...

اگر شما اخیرا احساس کرده اید که موهایتان نازک شده و یا به سلامتی و شادابی قبل نیست، ممکنه مشکل از برنامه تغذیه ای باشد که دارید...

آیا استرس واقعا دلیل سکته قلبی است؟

در مورد این موجود خطرناک یعنی استرس بسیار شنیده¬ایم. بیاییم ببینیم که استرس واقعا چه تأثیراتی بر قلب میگذارد.

5 استفاده هوشمندانه و جالب برای لیموترش

لیموترش یکی از مرکبات فوق العاده است. بیایید ببینیم که لیموترش چه استفاده هایی دارد و چطور می شود از آن بیشترین بهره را برد. چیزهایی که حتی فکرش را نمی کنید.

چهار راه برای جنگیدن با افزایش سن

همه ما دوستانی داریم که چندین سال و حتی دهه از سن خودشون جوانتر به نظر می رسند. شما آرزوی نداشتید که چنین بودید؟


شما هم می توانید در مورد این صفحه نظرتان را ارائه نمایید

نام شما:

نظر شما: